Dränera hus - Dränering Stockholm

Vägen till ett problemfritt hem börjar med en grundlig dräneringskontroll.

Översvämningar, fuktrelaterade problem och strukturella skador kan smygande skapa problem för din fastighet. Genom att se över din dränering med CSEAB, ett företag certifierade av Isodrän, kan du skydda din investering och säkerställa en bekymmersfri framtid för ditt hem.  

Läs mer om varför vi är experter på att utföra dränering i Stockholm, dränering Nykvarn, Järna, Gnesta, Södertälje,Strängnäs, Mariefred m.m. 

Mattias Gran
Mattias Gran
2023-08-25
Mycket nöjd med arbetet som utförts. Bra service och välgjort arbete.
Bengt-Arne Franksson
Bengt-Arne Franksson
2023-06-11
Bra dialog under hela projektet. Mkt nöjda med utförandet !
anne hedlund
anne hedlund
2023-04-18
Vi anlitade C. Sjögren entreprenad då vi hade fått en vattenläcka ute på tomten. Rören till avlopp och inkommande vatten låg djupare än väntat, ca 3 meter, men grävar-Björn och ”Chile” var riktiga klippor och efter bara några dagar var hela jobbet gjort. Nu har vi nya rör i jorden och även in i huset, och syllen och betonggolvet är igengjutet med ny betong. Vi är mycket nöjda med det utförda arbetet, och nu ska vi snart börja göra om trädgården.
Niklas Karlsson
Niklas Karlsson
2023-04-06
Totalrenovering av badrum, sovrum och hall. Vi är jättenöjda, funkade bra med löpande arbeten från start till mål. Christoffer och personal kom ofta med lösningar och förslag. Vi kommer fortsättningsvis anlita C Sjögren
William Q
William Q
2023-03-23
CSEAB gjorde att bra jobb med nyanläggning av VA, rivning av befintligt hus och schakt o gjutning av ny plintgrund. Christoffer och hans team är kreativa och professionella i sitt sätt att jobba. Kan verkligen rekommendera dem. Björn Qvist
Ulf Lindahl
Ulf Lindahl
2023-03-19
C.Sjögren har gjort ett utomordentligt bra jobb med renovering i badrummet. Renoveringen genomfördes helt, enligt offerten och att kostnadsförslaget stämmer bra med slutliga summan. Under hela renoveringen höll vi kontakt via mail och sms, så gick det allt smidigt och perfekt med renoveringen. Kort sagt vill jag säga att företaget är pålitligt! Här bifogar jag två bilder som visar hur badrummet såg ut före (nr. 1)och efter (nr. 2) renoveringen. Vilken skillnad! 🙂 Dock; har fortfarande inte fattat riktigt än, att badrummet är helt färdigt 🙂
Stefan Knutsson
Stefan Knutsson
2023-03-18
Smidigt kontakt och toppen resultat! Rekommenderas varmt
Thomas Yngerfors
Thomas Yngerfors
2023-03-15
Bra utfört markarbete, rent och snyggt under arbetets gång. Nöjda kunder.
Christoffer Mihlberg
Christoffer Mihlberg
2023-03-14
Väldigt proffsigt utfört och trevliga! Hade valt er igen alla dagar i veckan och rekommenderar er varmt!

Dränera hus – långsiktigt skydd mot fukt och vattenskador

För att få ett hållbart och långsiktigt skydd mot fukt, mögel och vattenskador bör du som husägare se över dräneringen av din källare. 

Vi har utfört dränering i Stockholm under flertalet år och har sett hur viktigt det är med ett väl utfört arbete för att skapa en trivsam boendemiljö i din källare.

Dränering av hus bör ses som en grundläggande aspekt av husunderhållet. 

Att förstå vikten av dränering i Stockholm är att förstå vikten av att skydda våra hem från fuktrelaterade problem som kan äventyra deras strukturella integritet och långsiktiga hållbarhet. 

dränering av husgrund

Dränering Stockholm

Cseab är det lokala byggbolaget med familjär stolthet som utför dränering i Stockholm med omnejd. Med över 10 års erfarenhet av markarbete och dränering av hus ska du som kund kunna känna dig trygg att vi hjälper dig från allra första början tills dess att dräneringen är helt färdig. 

Vi har under våra projekt skapat oss insiktsfulla detaljer om dränering för hus och dränering Stockholm, och hur denna process inte bara avvärjer potentiella skador, utan också förlänger byggnadernas livslängd.

Oavsett vad för typ av villa du har eller var du bor, så utsätts din bostad av specifikt geografisk och klimatrelaterad påverkan. Genom att ta itu med dräneringsfrågor på rätt sätt, kan vi tillsammans säkerställa att ditt hem förblir skyddat mot de utmaningar som fukt kan medföra.

 

Olika förutsättningar i olika regioner

I vårt nordiska klimat växlar säsongerna mer än i andra delar av världen och påfrestningarna på våra hus kan bli stora. Hos CSEAB, som är experter på dränering av hus i Stockholm, förstår vi de unika utmaningar som vårt stadsmässiga och geografiska läge kan innebära för våra kunders bostäder. 

Marken i olika delar av landet varierar från område till område, från steniga partier till leriga underlag. Detta innebär att en standardiserad dräneringslösning inte alltid är den bästa.

CSEAB har utvecklat en djupgående kännedom om just vår regions olika marktyper och geologiska särdrag. Detta gör att vi kan skräddarsy dräneringslösningar och ta fram förslag på hur dräneringen bör utföras. 

 

Dräneringsprocessen med CSEAB: Steg-för-steg med Isodrän

När det kommer till att dränera och isolera husgrunder för optimalt skydd och hållbarhet, är vi på CSEAB din pålitliga partner. Vi använder oss av material från svenska Isodrän, som kombinerar dränering och isolering för att säkerställa att din fastighet är skyddad mot fukt och samtidigt håller en behaglig inomhustemperatur. Nedan följer en detaljerad steg-för-steg-beskrivning av hur vår dräneringsprocess med Isodrän utförs.

 1.  Platsbesök och planering: Först och främst genomför vi ett platsbesök vid din fastighet. Detta hjälper oss att förstå förutsättningarna och fuktighetsnivåer samt identifiera eventuella problemområden. Baserat på besöket skräddarsyr vi en plan som passar din fastighets specifika behov av dränering Stockholm.

   

 2.  Grävning av dräneringskanaler: Vi börjar med att gräva dräneringskanaler längs husgrundens botten. Dessa kanaler hjälper till att leda bort överskottsvatten från fastigheten och förhindrar fuktansamling runt grunden. Vi använder moderna grävningsmetoder för att minimera påverkan på din fastighet och omgivning.

   

 3.  Efter grävning är det dags för själva dräneringen.  Dräneringsrören läggs ut och kanalen fylls med grus (singel). En duk läggs ovanpå singlet för att separera singel från övriga schaktmassor.

   

 4.  Isodrän isoleringssystem: Här är där Isodrän kommer in i bilden. Isodrän är en innovativ metod som kombinerar dräneringsmaterial och isolering för att skapa en effektiv barriär mot fukt och kyla. Vi monterar Isodrän-paneler längs de grävda kanalerna helt enligt Isodräns egna monteringsanvisningar. Dessa paneler har en dränerande kärna och en isolerande yta som förhindrar kondens och hjälper till att hålla en konstant temperatur inomhus.

   

 5.  Återställning av området: När dränerings- och isoleringsarbetet är klart, gör vi en så kallad grov återställning. Här kan du som kund vara med och beställa ytterligare förbättringar runt din fastighet såsom stenläggning och asfaltering m.m. Vi strävar såklart efter att minimera störningar för dig och dina grannar under hela processen.

   

 6.  Slutlig utvärdering: Innan vi avslutar projektet genomför vårt team en noggrann utvärdering för att säkerställa att alla delar av dräneringssystemet och isoleringen fungerar korrekt. Vi ser till att allt är ordentligt installerat och att din fastighet är skyddad mot fukt och temperaturvariationer.

   

Genom att välja CSEAB för din dränerings- och isoleringsbehov kan du vara säker på att du får en professionell och noggrant genomförd process som fokuserar på både effektivitet och långsiktig hållbarhet.

Med vår Isodrän-metod får du inte bara en välfungerande dränering, utan också en isolerande lösning som hjälper till att skapa en bekväm och skyddad boendemiljö. 

dränering stockholm

Prisöversikt för dränering i Stockholm - Pris efter behov


Att förstå kostnaden för en dräneringsprocess är en viktig del av planeringen för ditt fastighetsunderhåll.

Prisöversikten för dräneringstjänster i Stockholm varierar beroende på flera faktorer, såsom husets storlek, omfattningen av arbetet och eventuella särskilda behov som kan uppstå under processens gång.

För mindre fastigheter och enklare dräneringsprojekt tenderar ju priset generellt att vara lägre. När det gäller större fastigheter och mer komplexa situationer, kan priset vara något högre på grund av det ökade arbetet och de specifika utmaningar som kan förekomma.

Det är också viktigt att beakta om det finns behov av att hantera befintliga byggnadsstrukturer eller områden med svåra markförhållanden.

Det är dock viktigt att notera att prissättningen är mycket individuell och att varje fastighets behov är unika. CSEAB strävar efter att erbjuda skräddarsydda lösningar och offertförslag som är anpassade efter dina specifika krav.

Genom att samarbeta med oss kan du vara säker på att prissättningen för din dräneringsprocess kommer att vara rättvis och baserad på ditt fastighets faktiska behov.

När du överväger priset för dräneringstjänster i Stockholm är det viktigt att komma ihåg att att välja den billigaste lösningen inte alltid är det mest långsiktigt ekonomiska valet.

Att investera i kvalitet och expertis kan betala sig på sikt genom att säkerställa att din fastighet förblir skyddad mot fuktrelaterade problem och bevarar sitt värde över tid.

Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation där vi kan bedöma dina behov och ge dig en prisuppskattning som är anpassad efter din fastighets specifika situation. På så sätt kan du få en tydligare bild av kostnaden för dräneringstjänster och hur dessa kan gynna din fastighets långsiktiga hälsa och hållbarhet.

Ditt pålitliga val för dränering i Stockholm – Stödda av mycket goda rekommendationer och referenser

När det kommer till att välja en dräneringsentreprenör i Stockholm är det avgörande att göra ett informerat val. Att investera i din fastighets hälsa och hållbarhet kräver att du samarbetar med ett pålitligt företag som har bevisat sin kompetens och professionalism.

CSEAB är en lokal specialist på dränering av hus i Stockholm och dränering Nykvarn och vi strävar efter att vårt rykte och våra rekommendationer ska kunna tala för sig själva.

dränera husgrund nykvarn

Vikten av referenser och erfarenhet

Det är inte bara vårt ord som talar för vår kompetens. Vi är stolta över att ha erhållit rekommendationer och positiva recensioner från personer som har anlitat oss för sina dräneringsbehov.

Våra nöjda kunder har sett de verkliga resultaten av vårt arbete och har varit villiga att dela sina positiva erfarenheter med andra. Dessa rekommendationer tjänar som ett bevis på vårt åtagande att leverera kvalitetstjänster och hållbara lösningar.

Upptäck fördelarna med att anlita en lokal specialist

Att välja en lokal specialist som CSEAB har sina fördelar. Vi förstår de specifika kraven och utmaningar som dränering av hus i Stockholm, Nykvarn, Järna, Gnesta, Mariefred, Södertälje m.m. presenterar när det gäller dränering.

Vår kännedom om stadens klimat, marktyper och byggnadsstilar gör att vi kan skräddarsy lösningar som är anpassade till varje enskilt projekt. Dessutom innebär vår närhet till dig som kund att vi kan agera snabbt och effektivt vid behov.

Ditt val för framgångsrik dränering Stockholm och dränering Nykvarn

Vårt mål på CSEAB är att vara det företag som du kan lita på för dina dräneringsbehov i Stockholm. Våra rekommendationer och positiva referenser stärker vår position som en pålitlig och kompetent aktör inom branschen.

Genom att välja oss som din dräneringsentreprenör får du inte bara tillgång till vår expertis och erfarenhet, utan också förmånen av att samarbeta med ett företag som har bevisat sin förmåga att leverera pålitliga och hållbara lösningar.

När du överväger en dräneringsentreprenör i Stockholm, Nykvarn, Järna, Gnesta, Mariefred eller Södertäljer och omkringliggande samhällen, kontakta oss på CSEAB och upplev själv vårt väletablerade rykte som företag.

Vi är här för att hjälpa dig att skydda din fastighet och säkerställa dess långsiktiga hållbarhet genom professionell dränering och oöverträffad service. Här kan du läsa mer om nyttan av att dränera ditt hus.

dränera hus i nykvarn

Vanliga frågor & svar om dränering

Vad kostar dränering?

Kostnaden för en dränering kan variera ganska mycket. Vad en dränering kostar beror på hur förutsättningarna ser ut, storlek på huset och val av isoleringstjocklek m.m.  Kontakta oss för en kostnadsfri dränerings offert i Stockholm. 

Vad är dränering?

En dränering är ett arbete som utförs för att säkerställa att vatten leds bort från husets grund.  Dränering av hus i Stockholm utförs för att skapa ett friskt inomhusklimat och driva vatten och fukt bort från huset. Vid en dränering gräver vi runt huset för att byta ut nuvarande dräneringssystem eller anlägga ett nytt. Vi isolerar även med Isodrän runt husgrunden.

Hur länge håller dränering?

En dränering håller och har en så kallad teknisk livslängd på någonstans mellan 20-30 år. Hur länge en dränering håller beror på flera olika faktorer. Hur dräneringen gjorts, hur den faktiskt leder bort vatten från huset, samt påverkan av fukt och vatten etc. En dränering kan hålla både längre och kortare tid. Hur ofta du bör dränera ditt hus beror på skicket av din nuvarande lösning. Har det dock uppstått fuktrelaterade problem i din källare är det dags att kontrollera dräneringen omgående för att motverka ytterligare problem. 

Hur fungerar dränering?

En dränering fungerar genom att man schaktar bort fyllnadsmassor runt din husgrund och isolerar mot ditt hus väggar. Man lägger även dräneringsrör längst ner för att leda bort vatten från husgrunden. En dränering bidrar till att både ditt hus livslängd och din innemiljö förbättras avsevärt. En dränering innebär i korthet att vatten leds bort från din husgrund för att minimera och undvika risken för fuktskador som tex. mögel i källare och hus.

Vårt åtagande

På CSEAB är vi medvetna om regionens speciella karaktär när det gäller dränering av hus. Vår erfarenhet och expertis gör oss till de idealiska partner att hantera dessa utmaningar och dränering Stockholm. Vi utför frekvent dränering i Nykvarn, Järna, Gnesta, Mariefred, Strängnäs m.m.

Vi förstår vikten av att anpassa dräneringssystem efter varje unik fastighet och dess omgivning. Genom att samarbeta med oss får våra kunder inte bara tillgång till skräddarsydda lösningar, utan också till den trygghet som kommer med att anlita en partner som verkligen förstår de specifika kraven i Stockholm.

Låt CSEAB ta hand om din bostads dränering i Stockholm. Med vår expertis och vår insikt i stadens utmaningar kan du känna dig trygg i vetskapen om att ditt hem är skyddat mot de unika påfrestningar som Stockholms klimat och markförhållanden kan medföra. Vi är här för att säkerställa att ditt hem förblir en plats där komfort och trygghet går hand i hand med långsiktig hållbarhet.

 

Våra tjänster

Markarbeten – Grunder, dräneringar, VA-arbeten, grov/finplaneringar, mur och stensättningar m.m

Bergarbeten – Borrning och spräckning av berg

Byggarbeten – Nyproduktion med lösvirke eller prefab, köksrenoveringar, tillbyggnader, altaner m.m

Badrumsrenovering – Rivningsarbete, tätskikt och plattsättning

Sanering – Mögel och asbestsanering

Kontakter inom alla branscher som tex konstruktörer, kvalitetsansvariga, sprängning av berg m.m.

Större leverantörer som vi bland annat samarbetar med är poolbyggnationer åt poolstore, generalentreprenad nyproduktion åt A-hus, certifierade av isodrän för dräneringsarbeten, Proffs på avlopp med installatör av enskilda avlopp åt 4evergreen och behörighet för tätskikt i våtrum med BKR.

husbygge
anläggning av trappa

Därför ska ni anlita oss

10 års erfarenhet av bygg och renovering.

 • Resan startade med enskilt bolag och köpte så småningom in en egen grävmaskin.

 • Idag bedrivs företaget med familjär stolthet i form av C.Sjögren Entreprenad AB.

 • Inget projekt är för stort eller för litet.

 • Totalentreprenad inom Bygg & Markarbeten.

 • Etablerade samarbeten med underentreprenörer för att kunna erbjuda en totalentreprenad i allt från ritningar och bygglovsansökan till färdigt resultat.

Kontakta oss för att boka ett förutsättningslöst möte